Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Fokhagymás sertéssült

Egy alaprecept a főételek feltétjeihez, amelyet a friss hagyma aromája tesz még finomabbá.

Hozzávalók:

 Alapanyag  Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
sovány sertéshús 60 g
napraforgóolaj 1 teáskanál
vöröshagyma 2 g (kb. 1 teáskanál)
paradicsompüré 1,5 g (kb. 1/2 kávéskanál)
csipetnyi
fokhagyma 1/3 gerezd
őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítési mód:

A hús szeleteket kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Felhevített olajban hirtelen átsütjük, majd kevés vizet aláöntve, a paradicsompürével, a zúzott fokhagymával, a felaprított vöröshagymával ízesítve fedő alatt készre pároljuk.

 

Fotó: pexels.com

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Hagymás vöröslencseleves Hagymás vöröslencseleves
A vöröslencse előnye, hogy gyorsan megfő, nem szükséges előáztatni, kevésbé puffaszt, mint a többi hüvelyes, emellett rendkívül tápláláló és laktató ételek alapanyaga, mint ezé a pikáns levesé is.
Miből Mennyit?
Töltött cukkini, sertéshússal, kölessel Töltött cukkini, sertéshússal, kölessel
A töltött zöldség mindig jó választás egy gyorsan elkészíthető ebédhez vagy vacsorához.
Miből Mennyit?
Mit kell tudni a húsokról, húskészítményekről, halakról? Mit kell tudni a húsokról, húskészítményekről, halakról?
A húsok, a húskészítmények, a halak mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Kiss-Tóth Bernadett