Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Szezámos pulykaragu  

A pirított szezámmag különleges ízt, aromát varázsol a sós és édes ételeknek egyaránt, jelen esetben a pulykamellnek.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
Mennyiség 
(11-14 éveseknek)
pulykamell 60 g 90 g
szezámmag 5 g 8 g
napraforgóolaj 1 kávéskanál 1 teáskanál
petrezselyemzöld csipetnyi 1-2 kisebb szár
késhegynyi késhegynyi
őrölt feketebors ízlés szerint ízlés szerint

Elkészítési mód:  

A megmosott, felaprított pulykamellet átpirítjuk az olajon. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, meghintjük szezámmaggal, és még egyszer átpirítjuk.

 

Tipp:  A napraforgóolaj repce- vagy kukoricacsíraolajjal is helyettesíthető. 

 

Fotó: pexels.com

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Mit kell tudni a húsokról, húskészítményekről, halakról? Mit kell tudni a húsokról, húskészítményekről, halakról?
A húsok, a húskészítmények, a halak mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Kiss-Tóth Bernadett
Egészségbarát rántotthús - lehetséges? Egészségbarát rántotthús - lehetséges?
Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel finom, de egészséges is lesz a rántott hús és a sült krumpli. Így könnyebb elérni vagy megtartani a kívánt alakod, és még a konyha sem lesz büdös.
Schmidt Judit, Kovács Judit
Olajos magvak, diófélék szerepe és beépítése az egészséges étrendbe Olajos magvak, diófélék szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A különböző zsiradékok és nagy zsírtartalmú élelmiszerek egészségünkre gyakorolt hatásai – főként a szív- és érrendszeri betegségek vonatkozásában – egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a táplálkozástudományban.
Kiss-Tóth Bernadett