Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Olasz csirkecomb

Pikáns, mediterrán hangulatot idéző recept, amely jól illik a legtöbb körethez.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
Mennyiség 
(14-18 éveseknek)
csirkecomb 30 g 120 g
csiperke 5 g 25 g
sajt 5 g 15 g
paradicsompüré 2,5 g 10 g
napraforgóolaj 1/2 teáskanál 8 ml
petrezselyemzöld csipetnyi csipetnyi
csipetnyi csipetnyi
friss rozmaring ízlés szerint ízlés szerint
oregánó ízlés szerint ízlés szerint

Elkészítési mód:

A csirkecombról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, lecsepegtetjük, és enyhén megsózzuk. A megmosott, felszeletelt gombát az olajon félig megpároljuk, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, végül az apróra vágott petrezselymet. A csirkecombot az előkészítés után közepesen meleg sütőben majdnem puhára sütjük, majd kivesszük, rákenjük a gombás mártást, ráhelyezzük a sajtszeletet (vagy ráreszeljük) és a sütőbe visszatolva készre sütjük.

Fotó: Egyed Péter

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Csirkeragus pizza teljes kiőrlésű lisztből Csirkeragus pizza teljes kiőrlésű lisztből
A pizzát szinte minden gyerek szereti. Még jobban fog ízleni, ha otthon készítjük friss, szezonális alapanyagokból.
Miből Mennyit?
Almás csirkemell Almás csirkemell
Az édeskés alma íze jól harmonizál a húsokkal is, jelen esetben a csirkemellel alkot egyedi párost.
Miből Mennyit?
Nyári csirkesaláta Nyári csirkesaláta
A meleg napokon jól esnek a könnyebben emészthető, zöldséges fogások. Ez a saláta kifejezetten erre a célra való.
Miből Mennyit?