Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
tőkehalfilé | 60 g |
zöldborsó | 10 g |
sárgarépa | 10 g |
petrezselyemgyökér | 10 g |
búzaliszt | 7 g |
napraforgóolaj | 1 teáskanál |
petrezselyemzöld | ízlés szerint |
só, őrölt feketebors | csipetnyi |
Elkészítési mód:
A megfelelően előkészített halfilét megsózzuk, és lisztben megforgatjuk, az olajon mindkét felét hirtelen átsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és felaprítjuk. (Természetesen használhatunk fagyasztott zöldséget is.) Rátesszük a visszamaradt olajra, ízesítjük kevés sóval, őrölt borssal, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Fedő alatt, néhányszor megkeverve pároljuk. Amikor félig kész, visszatesszük a halszeleteket, és így együtt pároljuk készre. Ha szükséges, utóízesítjük.
Fotó: pexels.com