Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Kukoricás-kurkumás kuszkusz

A kuszkusz lényegében nem más, mint hántolt, őröletlen, vagy durvára őrölt durumbúzadara. Jól variálható és könnyen elkészíthető köret készíthető belőle.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
kuszkusz 40 g
mélyfagyasztott csemegekukorica 20 g
repceolaj 1 kávéskanál
csipetnyi

 

Elkészítési mód: 

A kuszkuszt megfuttatjuk az enyhén felforrósított olajon, vigyázva, hogy ne égjen oda. Felöntjük annyi forró, sós vízzel, amennyit magába szív, majd lefedjük, öt percig hagyjuk állni, míg a kuszkusz magába nem szívja a vizet. Eközben a tészta térfogata a többszörösére duzzad.

Ha szükséges, pótoljuk a kuszkusz által beszívott vizet. Végül hozzákeverjük a felengedett, külön edényben megfőzött vagy megpárolt, lecsepegtetett kukoricát és a kurkumát, amely szép sárga színt kölcsönöz az ételnek.

 

Tipp:

Apróra vágott friss petrezselyem- vagy zellerzölddel is díszíthetjük tálaláskor.

Fotó: Egyed Péter

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Tabulé (Bulgursaláta) Tabulé (Bulgursaláta)
A bulgur nem más, mint tört búza, így búzatöretnek vagy török rizsnek is hívják. Felhasználható szinte bármely - egyébként - rizzsel készített ételhez, akár ehhez az ínycsiklandó salátához is.
Miből Mennyit?
Színes kuszkuszsaláta Színes kuszkuszsaláta
A kuszkusz számos változatban és ízben is remek étel: levesbetét, köret, töltelék, vagy éppen saláta is készíthető belőle.
Miből Mennyit?
Mit kell tudni az álgabonákról? Mit kell tudni az álgabonákról?
Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak az álgabonák (pszeudocereáliák), amelyek a gabonaféléktől eltérően nem a pázsitfűfélék családjába tartoznak, de a gabonafélékhez hasonlóan használják fel. Jellemzően nagy keményítőtartalmú, lisztes magvaikat hántolva vagy őrölve használják fel.
Bíró Andrea