Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
kuszkusz | 40 g |
mélyfagyasztott csemegekukorica | 20 g |
repceolaj | 1 kávéskanál |
só | csipetnyi |
Elkészítési mód:
A kuszkuszt megfuttatjuk az enyhén felforrósított olajon, vigyázva, hogy ne égjen oda. Felöntjük annyi forró, sós vízzel, amennyit magába szív, majd lefedjük, öt percig hagyjuk állni, míg a kuszkusz magába nem szívja a vizet. Eközben a tészta térfogata a többszörösére duzzad.
Ha szükséges, pótoljuk a kuszkusz által beszívott vizet. Végül hozzákeverjük a felengedett, külön edényben megfőzött vagy megpárolt, lecsepegtetett kukoricát és a kurkumát, amely szép sárga színt kölcsönöz az ételnek.
Tipp:
Apróra vágott friss petrezselyem- vagy zellerzölddel is díszíthetjük tálaláskor.
Fotó: Egyed Péter