Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Zabpelyhes galuska

Ezzel a recepttel kiváltható a finomlisztből készült galuska, így egy rostdúsabb, laktatóbb köretet kapunk. A zöldséget azért ne feledjük el mellőle!

Hozzávalók 12 darabhoz

15-18 éveseknek

Graham-liszt 9 púpozott evőkanál
zabpehely 2 közepes merőkanál
tojás 1 közepes darab
étolaj 4 teáskanál
csipetnyi

Elkészítés:

A liszthez keverjük hozzá a zabpelyhet és a felvert tojást!

Kevés sóval ízesítsük, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk! Alaposan dolgozzuk össze, majd szaggassuk ki bő forró vízbe!

Néhány perc főzés után szűrjük le!

Végül a kevés, felforrósított olajban forgassuk át!

 

Tipp: A főzési ideje valamivel hosszabb, mint a hagyományos galuskáé, az állaga is kissé keményebb. Köretként fogyaszthatjuk.

 

Tápérték 1 főre:

Energia: 335 kcal (1399 kJ)

Fehérje: 13 g

Zsír: 8 g

Szénhidrát: 52 g

Koleszterin: 45 mg

Élelmi rost: 11 g

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Mit kell tudni a rostokról? Mit kell tudni a rostokról?
Az emésztés kényes téma, amiről lehet, hogy nem szívesen beszélsz. Mégis fontos ismerned néhány dolgot ezzel kapcsolatban. Az elégtelen rostfogyasztás ugyanis gyakran székrekedéshez vezet. A megelőzés érdekében minden nap elegendő rostra van szükséged.
Schmidt Judit
Almás-fahéjas zabkorpás muffin Almás-fahéjas zabkorpás muffin
Könnyed és rostdús desszert, ami akár tízóraira és uzsonnára is adható. Az alma körtére vagy szilvára is kicserélhető.
Miből Mennyit?
Zabkorpás pogácsa Zabkorpás pogácsa
A házilag készített, frissen sült pogácsa illata igazán kellemes emlékeket ébreszt. A készítésébe akár a legkisebbeket is érdemes bevonni.
Miből Mennyit?