Hozzávalók 12 darabhoz |
15-18 éveseknek |
Graham-liszt | 9 púpozott evőkanál |
zabpehely | 2 közepes merőkanál |
tojás | 1 közepes darab |
étolaj | 4 teáskanál |
só | csipetnyi |
Elkészítés:
A liszthez keverjük hozzá a zabpelyhet és a felvert tojást!
Kevés sóval ízesítsük, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk! Alaposan dolgozzuk össze, majd szaggassuk ki bő forró vízbe!
Néhány perc főzés után szűrjük le!
Végül a kevés, felforrósított olajban forgassuk át!
Tipp: A főzési ideje valamivel hosszabb, mint a hagyományos galuskáé, az állaga is kissé keményebb. Köretként fogyaszthatjuk.
Tápérték 1 főre:
Energia: 335 kcal (1399 kJ)
Fehérje: 13 g
Zsír: 8 g
Szénhidrát: 52 g
Koleszterin: 45 mg
Élelmi rost: 11 g