Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Almás-fahéjas zabkorpás muffin

Könnyed és rostdús desszert, ami akár tízóraira és uzsonnára is adható. Az alma körtére vagy szilvára is kicserélhető.

 

Hozzávalók 12 darabhoz

15-18 éveseknek

alma 1 közepes darab
Graham-liszt 8 csapott evőkanál
búzaliszt vagy barna rizsliszt 6 közepes evőkanál
zabkorpa 4 közepes teáskanál
méz 2 közepes mokkáskanál
szódabikarbóna 1 közepes teáskanál
őrölt fahéj, őrölt szerecsendió csipetnyi

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 165 Celsius fokra!

Szitáljuk össze a liszteket az őrölt fahéjjal, a frissen őrölt szerecsendióval és a szódabikarbónával (vagy sütőporral)!

Adjuk hozzá a zabkorpát!

Hámozzuk meg, magozzuk ki és aprítsuk fel durvára az almát, majd keverjük hozzá a zabkorpás keverékhez!

Keverjük bele az enyhén felmelegített mézet, majd adjunk hozzá adagonként kb. 1 evőkanálnyi vizet!

Keverjük az egészet jól össze, majd kanalazzuk szilikon vagy teflonbevonatú muffinformába és süssük kb. 25 percig!

Tápérték 1 főre (2 darabhoz):

Energia: 144 kcal (603 kJ)

Fehérje: 5,5 g

Zsír : 1 g

Szénhidrát: 27 g

Élelmi rost: 5,3 g

 

 

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Almás csirkemell Almás csirkemell
Az édeskés alma íze jól harmonizál a húsokkal is, jelen esetben a csirkemellel alkot egyedi párost.
Miből Mennyit?
Házi almás-fahéjas joghurt mézzel és dióval Házi almás-fahéjas joghurt mézzel és dióval
Kiváló alternatívája a készen kapható gyümölcsjoghurtoknak. Szezonálisan bármely más gyümölccsel elkészíthető.
Miből Mennyit?
Szilvás-zabkorpás muffin Szilvás-zabkorpás muffin
A muffin igazi jolly joker édesség, ami akár kisétkezésként is megállja a helyét, sok gyümölccsel persze.
Miből Mennyit?