Hozzávalók 4 főre | 15-18 évesek számára |
hajdina | 260 g |
zöldborsó, friss vagy fagyasztott | 260 g |
étolaj | kb. 3 evőkanál |
petrezselyemzöld | 12 g (kb. ¼ csomó) |
só | csipetnyi |
Elkészítés:
A hajdinát átválogatás után, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon átpirítjuk. Amikor elérte a kellő „pirosságot” a hajdina mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és a megmosott, felaprított petrezselyemzöld felével.
Fedő alatt kis lángon vagy forró sütőben megpároljuk. Amikor félig megpuhult, hozzákeverjük a fagyasztott zöldborsót.
Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak amikor már elkészült, fellazítani. Tálalás előtt keverjük hozzá a maradék petrezselymet. Az elkészült hajdina állaga kicsit lazább, nyákosabb, mint a rizsé.
Tipp: Ha friss borsót használunk, akkor megfelelő előkészítés után, a hajdinával együtt kezdjük el főzni!
Tápérték 1 főre:
Energia: 345 kcal (1441 kJ)
Fehérje: 11 g
Zsír: 8,4 g
Szénhidrát: 56 g
Élelmi rost: 5,3 g