Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
vöröslencse | 20 g |
vöröshagyma | 2,5 g |
petrezselyemzöld | ízlés szerint |
friss citromlé | 1 teáskanál |
fokhagyma | 1/4 gerezd |
só | csipetnyi |
őrölt feketebors | késhegynyi |
őrölt római kömény | késhegynyi |
Elkészítési mód:
Leöblítjük a vöröslencsét, hozzáöntünk annyi friss vizet, amennyi éppen ellepi. Kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt a színe barnává változik, ez teljesen normális. Ha megfőtt, leöntjük róla a felesleges mennyiségű vizet, leszűrjük, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük az összes többi hozzávalóval (őrölt bors, zúzott fokhagyma, friss citromlé, őrölt római kömény, apróra vágott vöröshagyma, kevés só), amíg teljesen sima nem lesz.