Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Vöröslencsekrém

A vöröslencsét nem kell előáztatni, mégis hamar puhára fő, kevésbé puffaszt, mint a többi szárazhüvelyes. Krémesítve akár szendvicsfeltét is készíthető belőle.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
vöröslencse 20 g
vöröshagyma 2,5 g
petrezselyemzöld ízlés szerint
friss citromlé 1 teáskanál
fokhagyma 1/4 gerezd
csipetnyi
őrölt feketebors késhegynyi
őrölt római kömény késhegynyi

Elkészítési mód:  

Leöblítjük a vöröslencsét, hozzáöntünk annyi friss vizet, amennyi éppen ellepi. Kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt a színe barnává változik, ez teljesen normális. Ha megfőtt, leöntjük róla a felesleges mennyiségű vizet, leszűrjük, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük az összes többi hozzávalóval (őrölt bors, zúzott fokhagyma, friss citromlé, őrölt római kömény, apróra vágott vöröshagyma, kevés só), amíg teljesen sima nem lesz.

 

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Hagymás vöröslencseleves Hagymás vöröslencseleves
A vöröslencse előnye, hogy gyorsan megfő, nem szükséges előáztatni, kevésbé puffaszt, mint a többi hüvelyes, emellett rendkívül tápláláló és laktató ételek alapanyaga, mint ezé a pikáns levesé is.
Miből Mennyit?
Miért egyen a gyerek rendszeresen zöldségeket és hüvelyeseket? Miért egyen a gyerek rendszeresen zöldségeket és hüvelyeseket?
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sok színű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
Rostban gazdag ételek Rostban gazdag ételek
Mutatunk neked néhány rostban gazdag fogást, amik segíthetnek rendben tartani a bélműködést, stabilan tartják a vércukorszintet és jó sokáig jóllakottnak érzed magad tőlük.
Schmidt Judit, Kovács Judit