Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Csőben sült brokkoli

A csőben sült zöldségek igazán laktató egytálételek, amelyek jól színesítik a mindennapok ebédjeit, vacsoráit.

Hozzávalók:

 

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
brokkoli 150 g
tej, 1,5% 70 ml
tejföl, 12% 15 ml
trappista sajt 10 g
zsemlemorzsa 10 g
búzaliszt 7 g
tojás 6 g
margarin, 60% 5 g
napraforgóolaj 1/2 teáskanál
petrezselyemzöld csipetnyi
csipetnyi
őrölt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítési mód:

A megmosott, rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Elterítjük egy olajjal kikent morzsával megszórt tepsiben. A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és habzásig hevítjük. Ezután habverővel kevergetve forró tejjel felengedjük, és közepes sűrűségűre főzzük. Tűzről levéve szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, belekeverjük a reszelt sajt felét, a tejfölt a tojás sárgát, valamint a tojásfehérje felvert habját. Ezzel a mártással leöntjük a brokkolit, tetejére szórjuk a maradék sajtot. Előmelegített közepesen meleg sütőben sütjük, míg szép piros lesz.

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Miért egyen a gyerek rendszeresen zöldségeket és hüvelyeseket? Miért egyen a gyerek rendszeresen zöldségeket és hüvelyeseket?
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sok színű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit kell tudni a brokkoliról és társairól? Mit kell tudni a brokkoliról és társairól?
A táplálkozási ajánlások szerint naponta legalább öt adag zöldséget és gyümölcsöt kellene ennünk az egészségmegőrzéshez, a betegségek megelőzéséhez. Az úgynevezett keresztesvirágúaknak (brokkoli, káposzta és egyebek) is jelentős szerep jut mindebben.
Bíró Andrea
Brokkolifőzelék Brokkolifőzelék
A brokkoliból nem csak krémleves, hanem akár főzelék is készíthető, változatosabbá téve az ebédek, vacsorák ételeit.
Miből Mennyit?