Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
vöröshagyma | 50 g |
tejföl, 12%-os | 20 ml |
margarin, 60%-os | 5 g |
búzaliszt | 4 g |
petrezselyemzöld | csipetnyi |
só | csipetnyi |
őrölt feketebors | ízlés szerint |
őrölt szerecsendió | ízlés szerint |
Elkészítési mód:
A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk. Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk alá, megszórjuk a szerecsendióval és folytatjuk a párolást. Végül felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.
Fotó: pexels.com