Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
karalábé | 40 g |
sárgarépa | 12 g |
petrezselyemgyökér | 6 g |
búzaliszt | 4 g |
napraforgóolaj | 1 kávéskanál |
vöröshagyma | 2 g |
petrezselyemzöld | csipetnyi |
fűszerpaprika, só, feketebors | csipetnyi |
fokhagyma | késhegynyi |
Elkészítési mód:
Az olajon üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Rátesszük a megtisztított, megmosott kis kockákra vágott karalábét, illetve a többi, hasonlóképp előkészített zöldséget. Alaposan átpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, sóval, őrölt borssal, fűszerezve, félig megpároljuk. Ezután a vizet elpárologtatjuk, meghintjük a liszttel, összepirítjuk, és forró vízzel felöntve elkeverjük. Ízesítjük a vágott petrezselyemmel, a fűszerpaprikával, majd felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és puhára főzzük. Szükség szerint utóízesítjük.
Fotó: pixabay.com