Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Karalábéleves

Egy klasszikus zöldségleves, ami friss karalábéval készítve lesz a legízletesebb.

Hozzávalók:

 Alapanyag  Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
karalábé 40 g 
sárgarépa 12 g 
petrezselyemgyökér 6 g 
búzaliszt 4 g 
napraforgóolaj 1 kávéskanál 
vöröshagyma 2 g 
petrezselyemzöld csipetnyi 
fűszerpaprika, só, feketebors csipetnyi 
fokhagyma késhegynyi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítési mód:

Az olajon üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Rátesszük a megtisztított, megmosott kis kockákra vágott karalábét, illetve a többi, hasonlóképp előkészített zöldséget. Alaposan átpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, sóval, őrölt borssal, fűszerezve, félig megpároljuk. Ezután a vizet elpárologtatjuk, meghintjük a liszttel, összepirítjuk, és forró vízzel felöntve elkeverjük. Ízesítjük a vágott petrezselyemmel, a fűszerpaprikával, majd felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és puhára főzzük. Szükség szerint utóízesítjük.

 

Fotó: pixabay.com

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Hagymaleves Hagymaleves
A leves az ebédek egyik alapvető fogása, amely az őszi időszakban is tartalmazhat friss zöldségeket, például akár hagyma formájában is.
Miből Mennyit?
Miért egyen a gyerek rendszeresen zöldségeket és hüvelyeseket? Miért egyen a gyerek rendszeresen zöldségeket és hüvelyeseket?
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sok színű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
Őszibarackleves                          Őszibarackleves                         
Kellemesen üdítő, frissítő hatású leves, amely a friss, zamatos őszibarack révén igazi nyári csemege.
Miből Mennyit?