Hozzávalók:
Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
Mennyiség (14-18 éveseknek) |
búzaliszt | 50 g | 50 g |
tej, 1,5%-os | 25 ml | 30 ml |
tejföl, 12%-os | 15 g | 22 g |
margarin, 60%-os | 12,5 g | 25 g |
zabkorpa | 12,5 g | 20 g |
tojás | 6 g | 11 g |
élesztő | 2 g | 5 g |
só | csipetnyi | csipetnyi |
Elkészítési mód:
A langyos tejben, meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a zabkorpával, és a sóval. Elmorzsoljuk a margarinnal, belekeverjük a tojást, a tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, végül a felvert tojással megkenjük. Közepesen meleg (170-180 oC-os) sütőben megsütjük.
Fotó: pexels.com