Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Szilvás-zabkorpás muffin

A muffin igazi jolly joker édesség, ami akár kisétkezésként is megállja a helyét, sok gyümölccsel persze.

Hozzávalók 2 darabhoz

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
szilva 40 g
búzaliszt 1,5  közepes evőkanál
Graham-liszt 1,5  közepes evőkanál
zabkorpa 1  közepes evőkanál
alma 1/2 közepes darab
méz 2 közepes teáskanál
szódabikarbóna 10 g
napraforgóolaj 1,5 evőkanál
őrölt fahéj, szerecsendió csipetnyi

 

Elkészítési mód: 

Előmelegítjük a sütőt 165 oC-ra. A liszteket összeszitáljuk az őrölt fahéjjal, a frissen őrölt szerecsendióval és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a zabkorpát. Meghámozzuk, kimagozzuk és durvára aprítjuk a durvára a szilvát, lereszeljük az almát, majd hozzákeverjük a zabkorpás keverékhez. Belekeverjük a felmelegített mézet, majd hozzáadunk adagonként annyi vizet, hogy össze tudjuk állítani a tésztát, de ne legyen túl lágy. Jól összekeverjük, majd tapadásmentes (szilikon vagy teflon) muffinformába kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.

 Fotó: Egyed Péter

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Zabkorpás pogácsa Zabkorpás pogácsa
A házilag készített, frissen sült pogácsa illata igazán kellemes emlékeket ébreszt. A készítésébe akár a legkisebbeket is érdemes bevonni.
Miből Mennyit?
Almás-fahéjas zabkorpás muffin Almás-fahéjas zabkorpás muffin
Könnyed és rostdús desszert, ami akár tízóraira és uzsonnára is adható. Az alma körtére vagy szilvára is kicserélhető.
Miből Mennyit?
Mit kell tudni a cukorról, az édességekről és egyes édesítőszerekről? Mit kell tudni a cukorról, az édességekről és egyes édesítőszerekről?
Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes íz és az édesség is méltó részét képezheti egy egészséges étrendnek, ám a mértékre és a minőségre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
Kiss-Tóth Bernadett