Hozzávalók 2 darabhoz
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
szilva | 40 g |
búzaliszt | 1,5 közepes evőkanál |
Graham-liszt | 1,5 közepes evőkanál |
zabkorpa | 1 közepes evőkanál |
alma | 1/2 közepes darab |
méz | 2 közepes teáskanál |
szódabikarbóna | 10 g |
napraforgóolaj | 1,5 evőkanál |
őrölt fahéj, szerecsendió | csipetnyi |
Elkészítési mód:
Előmelegítjük a sütőt 165 oC-ra. A liszteket összeszitáljuk az őrölt fahéjjal, a frissen őrölt szerecsendióval és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a zabkorpát. Meghámozzuk, kimagozzuk és durvára aprítjuk a durvára a szilvát, lereszeljük az almát, majd hozzákeverjük a zabkorpás keverékhez. Belekeverjük a felmelegített mézet, majd hozzáadunk adagonként annyi vizet, hogy össze tudjuk állítani a tésztát, de ne legyen túl lágy. Jól összekeverjük, majd tapadásmentes (szilikon vagy teflon) muffinformába kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Egyed Péter